Thursday, 8 December 2011

Final Destination 5

Okay ni nak cerita sikit tentang Final Destination 5 cerita ni memang best..tahu tak kenapa arif cakap best
sebab cara diorang mati memang tak logik la..

Cerita ni ada kaintan dengan Final Destination 1 yang budak nampak vision tentang kapal terbang nak meletup..
Gila la...Ada sorang pompuan tu sampai tercabut biji mata..pelik tak..

nak tahu selanjutnya tgk la..

arif bagi 9/10. la cite ni..

k bye2

Wednesday, 7 December 2011

Yuna is Hot


Okay tentu korang tahu kan artis malaysia bernama Yuna atau nama penuhnya Yunalis Zarai..Dia sekarang semakin famous..tengok la dia sekarang dah keluar iklan canon..

Memang style la daripada solo di myspace sekarang jadi famous..& she hot..

Twilight Saga Breaking Dawn Part 1

Malam ni nak cite sikit tentang twilight..Okay yang ni kita suka..sebabnya..twilight movie pasal vampires...siapa tak suka twilight kau ni orang asli ke(gurau je).hahaha.okay memang saya bergurau..

Back to story.

Memang nak tengok twilight la.tp tak boleh kerana kita tinggal di Negeri Cik Siti Wan Kembang.aduhh.
bila la kelantan nak ada panggung wayang..memang nak sangat panggung wayang..

then cari dekat internet masih lagi TSrip..masih menunggu..bila la boleh sampai BLURAYrip..memang tak sabar.
okay la sampai sini dulu ye..GOODBYE

Nazmi Faiz Siapa Yang Tak Kenal Dia Kan??

Okay..Apa khabar readers .sihat tak..ni nak cerita sikit pasal idola ramai perempuan terutamanya KAK AMELY AFANDI. Okay Nazmi Faiz ni kira tegolong dalam budak laki yang handsome la...ala benda ni sebentar je la..buat apa nak minat dia tu..dia bukanya kenal kita pun..tak ad faedah la..lain la minat dia tu dapat sejuta ringgit..(aissh bila sejuta ringgit teringat pula sejuta ringgit money drop).ni nak tunjuk muka nazmi faiz yang handsome gila ni..
handsome tak dia sekarang..(hahahaha.barney stinson laught)
Okay la sampai sini sahaja la..Goodbye &enjoy readings

Monday, 5 December 2011

3 Idiots

Hello readers.Apa Khabar semua. sihat tak.ni nak share sikit tentang cerita hindustan iaitu 3 idiots(dah tengok sampai 3 kali dah rasa).Cerita tentang tiga orang kawan iaitu Rancho(Amir Khan) Raju(Sharman Joshi) Farhan(Madvan) yang dari lagi ibu bapa diorang tetapkan apa yg diorang kerja.

Nak tahu lebih lanjut sila tengok.memang lucu.

Wednesday, 23 November 2011

How I Met Your Mother Season 7

Okay..first the all sorry kerana lama tak update blog ni.i know bukan lama tapi tersangat lama..SORRY
ni nak cerita ni korang dah tgk tak How I Met Your Mother Season 7 best tau..yang best sekali episode ducky tie tu.nak download http://mediafirefreaks.blogspot.com/2011/09/how-i-met-your-mother-season-7.html sini..
ni sampai episode 11 baru ...okay kita tunggu..

Angry Mood

Okay.ni nak cakap satu ni...ada la tadi arif pergi rumah dia tu..tak boleh cakap then kita tanya laa diorang nak pergi mana..tahu tak dua kali kita tanya..And siapa tak marah kalau cakap macam ni "tak ada mulut"

oh mmg gila la...dia tu darah daging arif satu and satu lagi dia tu budak lagi..hormat la sikit org besar ni..shit la kau budak..

okay la..tgk la nanti kau ..hahaha

Thursday, 6 October 2011

Exam Is Coming Dear Arif Azman

Hello...ni arif nak cakap yang arif akan exam SMU(Sijil Menengah Agama)..
Arif dah banyak dah hafal..Arif tak berharap banyak A...just lulus pun tak apa..memang la nak A...siapa yang tak mahu A...

Now..arif buat nota kecil..senang nak meniru menghafal...hahaha..

k la sampai sini je la bye..

p/s:petang tadi Arif chat dengan seseorang yang arif tak kan bagi tahu nama...arif rasa dia merajuk sebab arif off awal...so sekarang sombong dengan kita...

Tuesday, 4 October 2011

New Haircut

Hye,apa khabar korang korang semua.bagus la jika korang ni sihat.ni nak  share sikit pasal arif gunting rambut..
macam ni.time tu kat sekolah la..Arif kan sekolah arab.so pakai la kopiah..then masa tu arif jalan jalan dekat koridor..so selisih dengan cikgu disiplin..OMG..Dia perasan bahawa rambut arif ni panjang...

Cikgu:arif mari kejap..
Me:apa cikgu
Cikgu:saya nak awak gunting rambut awak ya esok ni....tebal dah nampak...
Me:okaokay...

(TRANSLATE OKAY..SEBAB PERCAKAPAN DI ATAS DALAM BAHASA KELANTAN)

then time balik tu arif terus ke kedai Acut Above gunting dekat rumah...
nasib baik tak kena cukur oleh cikgu disiplin...jika tidak...botak la mak oii..

Saturday, 1 October 2011

Ayesha Sofea

To ayesha sofea...don't be bekeng2...la...takut arif...why ni...cu cite cu cite...

Today Muhammad Arif Bangun Awal

Hahaha...macam ni...papa kan tiada pergi penang so...semalam arif tidur la lewat juga dalam pukul 2 or 3 pagi...mcm tu la...dh tak ingt dh la.Arif sedar pukul 9.00 pagi because papa suruh pergi ke rumah arif yang tengah buat sekarang...Dia suruh Arif pergi tengok orang nak hantar barang...lepas tu balik la...

sampai rumah online facebook..chat main game..Prototype terr...

lepas tu pergi tempat orang panggil makan...

letih la juga..

Thursday, 29 September 2011

Thank You My Dear Cousin

Hello...apa khabar my trully followers...sorry lama tak on....exam dalam 20 days lagi...mendebarkan la.....aduhh...

okay...ni sikit je post....nak ucap thank you kpd ayesha sofea....kerana menolong Arif...

Thank You Cousin

Saturday, 27 August 2011

I Just Change It

Hello everyone apa khabar semua korang ni sihat tak.....hahaha....arif dah buat recover e-mail for facebook...takut dihack oleh people yang jenis tak bertanggungjawab....okay...i hope u all faham la....

Also...I want to change my facebook picture la...
nak tukar gambar two face la....cute kkan two face

Friday, 26 August 2011

Sahur

Apa khabar korang semua....bangun dah ke belum ni.....Aduhh la...mengantuk gila rasa....ni pun sebab mahu tunggu subuh sahaja ni...Aduhh...memang memang mengantuk gila...

Okay la tak benda dah nak post ni...

Thursday, 25 August 2011

New Headers Again Yoo...

Okay...hari tu kan arif dah tukar headears yang punk tu kan...ni raya la pula....after sebulan raya arif tukar la baru pula....ikut mood me....okay....hahaha....cantik tak headers tu....cute kan....off coz la....tengok la siapa buat pula.Arif Azman..hahaha...perasan gila kau arif hahaha...okay la....nak edit gambar sikit ni....nak berlatih la...okay good bye...

So Sad

Oww...Ramadhan dah nak habis la....aduhh..raya pula yang datang yeahhhh....ooo balik kampung ooo balik kampung...hahahaha..tadi jalan jam la...lama gila..why la orang kuala lumpur nak balik hari ini....

Banyak orang post kat Facebook pasal ramadhan nak habis la...hahahaha....seedih la juga....

okay la bye...

Khamis

Hello...lama dah arif tak post kan....Sorry la..exam kan...kelmarin exam dah habis dah..Yeah!!!...marks tahu lagi...B tu boleh la...but arif nak A..hari ini tak pergi sekolah sebab sakit gigi..memang sakit terrrrrrrrrrrrramat sakit...hari ini kita tidak puasa....(to kak Amely tak jadi la RM 50 tu)uwauwauwa....rugi rugi rugi...
then pergi buka puasa(kita tak puasa pun...hahaha)..doktor bagi ubat kumur then antibiotik and tahan sakit.....
okay la sampai sini sahaja la...

Saturday, 20 August 2011

Funny Picture

Okay..Apa khabar semua...ni nak tunjuk kat korang gambar yang funny...look but one picture only..

tengokk....hahaha...gila kan....yang superman tu...hahahaha...okay la tu je la...bye

Hari Kebangsaan Jatuh Pada Raya Kedua

Hye...ni nak cakap sikit ni...korang tahu dah Hari Kebangsaan jatuh pada Hari Raya Kedua...
hahaha...Arif fikir fikir kan siapa la nak sambut hahaha....ada ke orang nak sambut maybe Datuk Najib dan Datin Rosmah kot...hahaha....gurau je...Arif sambut juga *tipu je*hahaha....

Okay...Post ni tiada kena mengena dengan sesiapa pun...
Best la kalau raya tak sabar nya rasa ..eeee.BESTTTTTTTT....Okay la nak out dah...bye bye...

Nama Sebenar Kuih-Kuih

Okay Guys semua ni nak cerita pasal nama kuih kuih hahaha...memang lucu..ganas..dan pelik pelik la..


ni la nya:


Kuih Paling Gangster  -->  Lompat Tikam
Kuih Paling Seksi -->  Puteri Mandi
Kuih Paling Kotor --> Tahi Itik
Kuih Awek Muda -->  Seri Muka
Kuih Paling Alim --> Kuih Ketayap
Kuih Kaki Pukul -->Kuih Lompang
Kuih Dalam Zoo --> Badak Berendam
Kuih Bangun Sendiri --> Kuih Bangkit
Kuih Bau Orang Tak Mandi --> Bau lu
Kuih Paling Tenteram --> Kuih Makmur
Kuih Paling Lembap --> Kuih Siput
Kuih Khas Untuk Nelayan --> Kuih Sampan
Kuih Taiko --> Kuih Pau


hahaha...memang nice kan nama kuih kuih ni...

New Header

Assalamualaikum guys all...Apa khabar...Ni nak cerita pasal Header kita yang baru cantik tak...hahaha....jahat kan nampak...saja je buat macam tu...suka suka....

By The Way thank you Kak Amely kerana tolong Arif ya...Nice la jadi Blogger Arif...
and Arif juga telah ubah banyak banyak benda lagi...Templates tu pun nampak macam darah darah sikit kan...hahaha....okay la pada yang sebelum ni....nanti bila ada masa nak tukar lagu la pula...Okay...Malam nanti nak pergi terawih la pula...

Okay la guys nak pergi mandi la dulu...then nak buat isi ayam celuk tepung..

Friday, 19 August 2011

Sakit Mata Oii

Aduhhh....Sakit mata gila ni kan best kalau ada Eyemore...
Merah gila mata...Jadi mengantuk la pula....

Kita dah beli dah baju raya kita...akhirnya impian kita tercapai...kita dapat juga kemeja lengan panjang...dengan tali pinggang ...korang beli color ape baju melayu..Arif nak color hitam tapi papa kata color tu macam nak pergi dekat orang mati...hahaha...So nak la ambil color purple...Tiada saiz la pula....last last ambil color silver...hahaha...tapi silver lain la sikit ni...Cuma kancing baju melayu tak beli lagi..aduh...letih nyaa...Mata ni dah la tak boleh nak buka langsung...

K la jap lagi Arif post yang baru pula okay
Bye Bye..

Thursday, 18 August 2011

11 Days Left

Okay...apa khabar semua.puasa ni penuh ke..hahaha.sedar tak sedar kita just ada 11 days lagi...eeee tak sabar rasa dah nak raya dah.Arif dah beli dah baju melayu...Colour silver gelap....ahahaha...korang pula....Kelmarin KB Mall jam gila...nak parking pun tak boleh...Okay la sini sahaja la...

Korang dah tengok dah list of the people i love...nak jadi list tu...cakap sahaja...okay...bye..

nanti hari ahad ni Arif exam Akhlak dan Tarikh Islam(Sirah tentang sahabat)..Okay. la nak out dah nak pergi lain..bye bye

Saturday, 13 August 2011

Yummy

Okay...Apa khabar semua...okay tak....ni nak cerita pasal MORES arif hari ni...best tau...teka apa...Sundae Ice Cream...
Best Bro....Memang best....

Arif makan yang ni la...Best Bro.(AYAT BANG BIL)

                                                                                OKAY:good bye

Sunday Is For Bahasa Melayu Exam

Okay.....Esok Arif akan ambil exam BM.....OHHHHH shit....bukan senang... 350 patah perkataan....aduhhhh...

"Ya Allah..Aku meminta agar aku dapat menjawab Soalan nanti dengan tenang....Berilah aku kesabaran & kefahaman yang tinggi untuk menjawab soalan pada hari esok" AMIN YA ALLAH...


Okay la ...nak berbuka dah ni....bye bye...

Friday, 12 August 2011

The First Day For The SMU Trial

okay...macam ni...Arif form 4...So ada la exam besar tahun ni..Tahun ni Arif periksa SMU(Sijil Menengah Ugama)..susah gilaa...kena hafal....OMG la....Hari ni Exam Al-Quran & Nahuu Soraf(Arab Vocalbulary)...

kalau la Arif hafal dari dulu lagi kan....aduh....menyesal....

okay la ...sampai sini la dulu Good Bye

P/S:Ahad ni Exam BM1 & BM2...wish me luck okay

Saturday, 6 August 2011

Mores

Memang best la makan Mores(Makan lepas Solat Terawih)...Tadi Makan Subways...hahahaha....
Papa beli from KL...
Dapat makan sedikit sahaja tadi....If ada banyak kan best.....Bila la Papa nak beli lagi.....memang tabikk la....

Please Subways...Come To Kelantan....

Kan Best.....
Okay la Ni Je la post Malam ni Kot...

Off To Terawih

Okay....Guys semua....What's Up...Okay tak....Okay...korang pernah tinggal terwaih tak..
Arif Tak pernah tinggal satu hari pun lagi...Best terawih kat Masjid ~..okay...Ada Aircond la...tu yang best...
Pergi Awal dapat la duduk di barisan hadapan sekali....WOW...hahaha....okay la...Mahu Pergi dah...


Good bye...

Sabar Je la Babe!!!

Okay macam ni.....kira aku punya kawan la..Baru sahaja kenal beberapa bulan yang lalu in Facebook...nama dia Jihah(Bukan nama sebenar)....Dia baik...Peramah..Friendly(yang ni Arif just tengok Friends dia saja lebih daripada 3 ribu)Cantik...hehehehe..Dan dia ni nama nya Nick(bukan nama sebenar juga)....

Arif tulis post ni because kasihan la pada girls tu....macam ni....Nick ni kawan sekolah Arif....
Jihah ni kawan Facebook Arif....But dia ni friendly kan...tu la Arif suka kawan dengan dia...

Nick ni..orang yang jenis Playboy la....Dulu Aiman pernah la sekolah dengan Arif...
First kawan dengan dia....memang la nampak baik...But last last..memang Shit...because dia ni...if kita tak belanja makan ....lain lalu perangai dia...ooo....macam tu la perangai dia..

To Be Continued
Cerita ni bukan Story Okay..but memang benar...cerita ni pasal kawan Arif &Ex kawan arif

ada la pagi tu kan...Nick larang Arif Chat dengan Jihah..Dia kata Jihah jahat la...ni la...
Tapi...Time Arif Chat dengan Jihah....Jihah memang Baik gila orangnya...

Kenapa la Nick buat macam ni kat Jihah...kasihan la Arif tengok sama Jihah...

Nick...Kau dah la nak gadis kat sekolah....dah la Nick...Insaf la...

Fuck laaa

Eeee...benci la....siapa tak benci...6 jam download semalam....

tapi hasilllll nya....memang nak gila rasa....shit la....if kau korang nak tipu ak....cakap la awal awal

memang shit sangat sangat la....poor me

Friday, 5 August 2011

Selsema =(

Okay...sekarang ni arif post time semua orang sudah bermimpi...hahaha...

Okay...Arif rasa selsema la....rasa mahu deman....letih yang teramat....mengantuk...ada semua...aisshhh...memang pelik....hahaha....letih gila...because....terawih belum tinggal lagi(promote
diri la sikit)..hahaha....best tu memang best...pahala banyak gila boleh....tapi....aduiiiiooohhh...letih bangat...

mengantuk terrrrrrrrrrrrrrrrr amat mengantuk...malas nya mahu bangun sahur kejap lagi.....tapi...lapar la pulak...

adooiihhhh....Panadol Solube habis dah...memang nak marah la....
So just telan ubat Clarityne...& Areus...

okay la....nak tidor kejap....bye bye bye bye

Download Fifa 11 For PC

Okay...Macam ni....Arif download fifa 11....best terrramat best la time main kat ps3...Nak try main kat PC....gambar memang macam real..tu la arif suka nya....

KIra la kena download 31 files....yang ni memang SHIT..kira la...1/2 jam 4 file....sebad just 4 files je boleh download...kena tunggu....finish 4 file dulu...memang lama ...but berpatutan....i like it...

2.4G...besar tak....hahhahaha...

Thursday, 4 August 2011

Today..5th Ramadhan

Okay...Ni nak cerita sikit pasal puasa...memang first day tak ada rasa letih langsung...sebad kita orang beriman
kot...hahaha....gurau je...

Second day...memang ada la rasa keroncong dalam perut...
Third day...Menganttuk ada la...

tapi...kalau kelmarin...Fourth Day...memang letih gila gila....lapar mak oiiii....okay....

kejap lagi sahur dah mak oiii....malas nya bangun ....mengantuk dah...ni pun post pukul 4 pagi....

okay la....mahu bangun sahur...teman mama kat bawah....

Good bye...

Saturday, 30 July 2011

Jam Tangan...Watch....Polshorloge(Dutch)

Okay...Memang dah ada jam...tapi...dah hilang...hahaha...nak buat macam mana ....nasib nasib...

Okay hari tu hari tu dah minta dengan papa...
Papa kata ...nanti dia beli...

Okay..mahu yang ni...boleh la...boleh la...hahhaha

Ramadhan Al-Mubarak

2 hari lagi lagi...WELCOME RAMADHAN...Arif harap dapat puasa cukup....

Letihh...Nya nak puasa...Why orang happy puasa...But happy la juga....
hahaha...esok terawih....aduhhh 11 rakaat...setiap malam...then lusa puasa...7.30 baru buka...lama nya...

Tahu tak...kat US kan....Diorang puasa 12 jam...Lama gilaaa...waktu imsak pukul 3 pagi then buka pukul 9 malam...lama nya...adoiii....

Harry Potter Spells

Aguamenti:Produce A jet Of Water From The Castel's Ward..
Alohomora:Untuk membuka pintu yang terkunci
Anapneo:Spells untuk menghalang sesak nafas.
Aparecium:Membuat dakwa yang invisible timbul
Avada Kevadra:Killing Curse
Expecto Petronum:Kill The Dementors
Expelliamus:Make the wand Flying away
Incandio:Produces Fire
Obliviate:Buat orang hilang ingatan
Reducto:To expolode solid objects
Wingardium Leviosa:Levitates Objects


Itu je la yang arif tahu tentang spell harry potter...

Okayyyyy Good byeee

Sains...Science...Scientiae(Latin)

Okay...Macam ni....Sains kan cikgu arif kat sekolah tak mengajar...So arif buntu sekarang macam
mana nak belajar...tahun depan...memang kena ambil tuisyen....wajib...Mathematics & Science..

Okay...Arif belajar baru sampai bab 2:Body Cordination..

Owhh MMMMM GGGGGG....Poor Me..

Letih mahu fikir....I wish I can Score sains...

GOOOD BYEE

How To Make The Word Moving At Our Blog

Okay...Hari Ini...Arif nak ajar korang cara cara nak gerakan tulisan kat tab korang...
First...Korang Masuk Desingn....Cari Edit HTML..
Setelah korang buka...Cari code <Head>
 Copy code ni:<script language='JavaScript'>
var txt="----> Tulis apa yang korang mahu";
var kecepatan=80;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt 
txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);
segarkan=setTimeout("bergerak()",kecepatan);}bergerak();
</script>

Okay...After copy...Paste kat bawah <Head>..

P/s:Tulisan condong tu...Korang tulis la apa yang korang mahu...BTW..u Must..Expand widget template if tulis panjang sangat ayat korang tu.. 

Download

Okay....Apa khabar semua orang ...sihat ke...

Today...Arif nak ceritakan tentang download...U guys tau kan arif download kat Link ini..

Okay...Semalam download Mars need Moms..Best gak la cerita tu...
Tentang Planet Marikh Memerlukan seorang ibu for...Tengok la sendiri...Okay...Now...Arif nak kemaskinikan
blog...Best hahahaha

Friday, 29 July 2011

PC FAIR

Okay...Macam ni Story Nya...
Time tu Arif Pergi ke PC FAIR..Papa Kejutkan Arif Awal gilaaaaa...

Dia kejut pukul 9 lebih..suruh pergi mandi....Mak oiii....Mata memang sepet lagi time tu...
Malam jumaat tu dah la tidur pukul 4...mengantuk gila...

Okay...Back to the stoory...

Sampai saja kat PC FaiR..Masuk dalam tu....Banyak gilaa orang...biar pun baru saja buka...hahaha...

Then sampai la satu tempat...Tak boleh cakap tempat apa...

Kira dia tu nak promote Arif la...SO dia Cakap Macam ni...

Orang itu:Adik...muka adik handsome macam laptop...Tak nak tengookk ke dulu....
Arif: What..My Face Handsome like laptop...


heiii...Bro...nak puji pun berpada-pada la....Gila punya salesman....

Still In My Mind

Korang ingat lagi tak pasal ini..Link...Masih dalam ingatan Arif derr...Arif jadi fikir 18SX ...Ya Allah
Kuatkan lah Iman Hamba mu yang lemah ini...

Nama Perempuan tu secret...Cannot tell anyone...
Age..Teka la..hahahahaha...
Perangai:Mana lah arif  tahu sangat yang Arif tahu la.....Perempuan tu seorang yang pendiam sikit..

Okay....perkara yang lepas...Lepaskan lah...Now I want to Study...Next year SPM...

Banyak lagi perlu perbaiki...

...Papa..Arif nak tuisyen...Sains...Sejarah...B.Malaysia...B.Inggeris....Mathematics....

I hope...I Got 9A...

P/S: USAHA ESCALATOR KEJAYAAN..

Sekali Lagi

Assalamualaikum...

Ni arif nak share sikit pasal movie David Teo yang baru..SEKALI LAGI..
Baru je lepas tengok...Best...Cerita nya memang best....

Memang lawak
 Nak tengok ke....Download la...Hahahahaha,...


Gurau je la....Search La dalam Youtube...Ada punya...Okay la...SAmpai sini sahaja la

                                                       Good Bye

Thursday, 28 July 2011

Malaysia vs Singapore

OKay....Korang semua dah tahu kan score time full time tadi...1-1(Agregate 4-6)..
Nasib la...Dah nak buat macam mana lagi kan...tak apa ..lain kali ada pula rezeki kita

By The Way...Thank you to 2 orang yang berjasa ini...

Khairul Fahmi Che Mat
(Apek)
Safee Sali


& The Other one is:

Yang ni...Tak Payah Cakap la memang terer...ahahaha....okay la Goood bye....                                

Dap Downloader memang style...

Macam ni..Hari ni Arif Download dua movie...
Harry Potter & The Deathly Hallows Part2 (TS)
I Am Number Four (Bluray)..

Dua dua memang best...Okay la....thats all

Larian Amal (Jogathon) (3)

Okay...saja je..cerita ni memang memalukan...

macam ni...Arif ajak la kawan pergi tandas kan
so..kawan arif tu pakai baju hijau....After pergi tandas tu....jalan la ...Then arif pun berpaling ke padang...time tu ada orang main bola....

Then nak la ajak kawan arif tengok orang main bola...So...pergi pegang bahu dia...
nak buat kan ceritakan...Arif pergi pegang bahu perempuan...malu gilaaaaaaa....kawan dia tu menjerit...(Tak Kuat)...hahahha...Budak tu senyap je....(sambil suka...)..
Tak segaja okay....maklum la...Arif tinggi & budakk tu rendah la juga...

Kawan arif gelak....Aishhh...bukan nak tolong...

budak yang arif pegang bahu tu...budak yang arif lama dah mahu MENGADJUST...hahahaha...okay...

SAMPAI sini sahaja ya,......buh bye...

Larian Amal (Jogathon) (2)

Okay time sampai tu...terus pergi cari air...hahahaha...Lega rasa lepas minum air..
Nak katakan la...Time mula mula minum air...Manis nak mampus..

so Arif cakap la kat kawan arif..(PEREMPUAN)...So suruh la dia try...
Dia pergi minum air yang dalam gelas arif....ahhahaha...memant terkejut...
So arif cakap la kat dia...

Me:Eh..Mu minum air aku tu
Girl:Huh...Opppsss...(dia senyum....then dia buat buat macam nak muntah...nak cover malu la...)

ahhahaaahaha...okay la...sampai sini jer la....GOOD BYE

Larian Amal (Jogathon) (1)

Okay....Sorry la dah lama tak Post..Okay...Hari ni...Semua sekolah kerajaan cuti kan...So..Sekolah arif sekolah kan...Hari ini sekolah buat larian amal...Gila...Kena lari 15 KM..SHIT..hahaha...
Okay start lari pada pukul 8.30..Time...Tak sampai halfway...Dah keletihan...Crank kaki..
Then rehat kejap..So dalam pukul 8.50 sambung balik..memang letih teramat letih..
Okay...Arif sampai kat sekolah dalam pukul 9.45..Sejam lebih lari....dapat nombor 34...hahahaha...
laju dah tu...

                                                                           

Saturday, 23 July 2011

Merlin

Macam ni...korang semua pernah tengok tak Merlin...Tadi papa tukar la Channel Diva Universal kan...
So...Time tengok tu....Mula-mula tak faham langsung...But when tengok satu episod tu...Best la juga..
Memang hari ini memang boring...Like Bruno Mars song...Hahahaha

Friday, 22 July 2011

Sad Storyy (3)

Okay...macam ni...Lepas sampai rumah mak saudara tu....Semua budak budak...Tapi nasib baik lah...Cousins Arif yang laki balik....So time sampai tu...Diorang tengah tengok Chelsea VS Malaysia...Lepas saja goal Didier Drogba...Frust gila...Malaysia kalah...uwauwauwwa....Lepas tu...masak burger...& tunggu la sampai pukul 2 pagi....Papa mari ambil...

                                                                                         To Be Continued

Sad Storyy (2)

Okay..Kira sambung yang ni la....Link..okay...Kira masa sampai tu...Kena buat kerja dah...Kena angkat 10 kerusi...Memang menyeksakan...Nasib baik ada cousins yang tolong....So lepas sahaja angkat kerusi...Rehat sebentar bersama Kit Kat TIC TAC..hahahaha...So lepas tu...masuk dalam rumah....lepas tu ...kena pergi rumah mak saudara...Kerana adik mengantuk....okay...To be Continue..Good bye...

Sad Storyy (1)

Macam ni...Kan kelmarin Arif dah cakap kat korang yang nak pergi Cameron Highland..So tahu tak...semalam
simpan dah la barang dalam bag...So masa tu time maghrib kan...Ada aunty Arif yang call...& its bad news...nenek saudara Arif meninggal dunia....Terkejut gila...so...Tak jadi la pergi...So..lepas solat saja...Pergi selalu lah rumah arwah....

Thursday, 21 July 2011

Result

Hey all...kan arif dah cakap ada mesyuarat PIBG kan....so lupa nak cakap kat korang semua...
Result Arif...okay...tahun depan Arif form 4..so ni la result Arif..
Bahasa Melayu : 75..mula mula dapat 40...cikgu silap semak..
Bahasa Inggeris: 78..
Science: 40..Tidak minat mana sains...
Mathematics: 48:Soalan susah gila..
Sejarah:58...dua markah lagi dapat la B
Perdagangan: 40...Susah susah susah

tu la markah Arif..

Nice Profile Picture (2)

Memang Evil la Profile picture ni....memang jahat gila...


Nice Profile Picture

Hahaha....try tengok profile picture perempuan ni....Sorry nama dia saya rahsia...hahahhaha....

cantik tak


PIBG

okay...hari sabtu ni kan...ada mesyuarat PIBG (Persatuan Ibu Bapa & Guru)...& lepas sahaja mesyuarat tu...Bagi result Exam baru ni...OMG...Nasib baik papa tidak mahu pergi...hahaha....Cikgu akan bagi result hari isnin...because hari ahad tak hadir...Why...Nak pergi bercuti la juga...hahaha...Okay la...good bye...

Saturday, 16 July 2011

Nisfu Syaaban

Malam ni tepat pada pukul 12.00 am...Nisfu Syaaban la...



Nisfu Syaaban (Nisf bermaksud separuh) adalah peristiwa hari ke-15 dalam bulan Syaaban tahun Hijrah. Umat Islam mempercayai yang pada malam Nisfu Syaaban, amalan akan dibawa naik oleh Malaikat untuk ditukar dengan lembaran amalan yang baru setelah setahun berlalu. Pengertian am Nisfu Syaaban dalambahasa Arab bererti setengah. Nisfu Syaaban bererti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam lima-belas Syaaban iaitu siangnya empat-belas haribulan Syaaban.
Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul Qadar. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi S.A.W tidak tidur pada malam itu sebagaimana yang tersebut dalam sebuah Hadis yangg diriwayatkan oleh Imam Al-Baihaqi r.a:
Rasulullah S.A.W telah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dan sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda S.A.W dan bergerak. Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda S.A.W berkata dalam sujudnya, “Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yang akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kepadaMu daripadaMu. Aku tidak dapat menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri.”
Setelah Baginda S.A.W selesai sembahyang, Baginda berkata kepada Saiyidatina Aisyah r.a. “Malam ini adalan malam Nisfu Syaaban. Sesungguhnya Allah Azzawajjala telah datang kepada hambanya pada malam Nisfu Syaaban dan memberi keampunan kepada mereka yang beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yang memberi rahmat (membuat amal makhruf dan nafi munkar) dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap orang-orang yang dengki.”
Hari Nisfu Syaaban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu Maghrib (waktu senja), (15 Syaaban bermula pada 14 haribulan Syaaban sebaik sahaja masuk waktu Solat Maghrib)

Nabi Muhammad s.a.w. menggalakkan umatnya untuk bangun malam dan berjaga serta beriktikaf sepanjang malam kerana tidak mahu amalan diangkat dalam keadaan tidur atau lalai.

Ini Arif Ambil Dalam Wiki..

Memang Pelik La Manusia Zaman Sekarang

Macam ni..Tadi Arif on FB kan...lucu la...ramai gilaa. orang tulis ayat ayat jiwang karat..
hahaha...lucu la... banyak jenis la ada...

Ada satu guyss tu...dia post macam ni...
Perhatian kepada semua gadis yang single.siapa rasa anda or member anda ni berkulit putih,bertudung,
badan kecil,Umur 18-21 tahun..Kerja or study tidak kesah..dan baik orangnya...sesiapa yang rasa anda macam itu...Nak Boyfriends...sila inbox saya..

First sekali...ayat ni arif dah ubah...Because dia tulis bahasa mat rempitt derr...Takut korang tak faham...
Second..Dia ni jenis memilih la...contoh :siapa rasa anda or member anda ni berkulit putih,,,tak cantik ke perempuan berkulit gelap....ape la...kesian la kat perempuan berkulit gelap...semua orang tuhan buat sama jer taraf nya derr...& semua cantik okay..

okay la goodbye

Its Fact Again..

Hai...Apa khbar..
Macam ni...Arif ada la baca dalam internet..Ada orang katakan...Selepas kita solat kan..
Kita akan rasa sungguh tenang...& its true...

Ada la hari tu Arif rasa sangat stress...owww...so..Time tu arif belum lagi solat Asar..
So pergi la solat..oww...After solat tu kan rasa sungguh tenang...

And kita sudah tahu bahawa solat ni penting...
buatlah ibadah...sedarlah anda....dunia sekarang adalah dunia akhir zaman...

Okay la...Nampaknya sampai sini la post ni okay....Gooddbyeeee...<3

Pancake

Tadi....lepas isyak tadi arif buat pancake okay.best gilaa...lama dh tak makan pancake.tadi buat besar gila..hahahaha.kenyang sampai..nak muntah...hahaha....makan dengan Jem Coklat..best..

Tengok...percaya tak...pancake arif sebesar ni...
sakit sampai perutt arif...hahahaha....best...okay la arif chow dulu...buh bye bye..hahahaha

Milkshake with milk & vanilla ice cream

Okay...malam ni la...arif nak try buat Milkshake...
sejak minum hari tu kat Mc D...wow!!!...nak lagi...

memang sedap ooowww....sebenarnya nak try tambah oreo...tapi...oreo tiada...so ice cream
&milk only...hahaha...kesian kat arif...

okay...malam ni kalau rajin arif buat la...memang la mama marah....tapi arif ni macam orang mengandung la....

tak kira...nak buat malam ni...lepas tu makan dengan Pancake...wow...best terr....

Malaysia vs Liverpool..

Okay..ni post time ni arif post time first half baru habis...so post la kejap..

ahahhaha...tadi dh 1-1 dah...oh yeah...
i liverpool lose..
for liverpool....go walk alone..& don't come back to malaysia..
for Machester United...please come again..

Nasi Dagang

Okay...fisrt sekali...arif bukan orang Terengganu.
Cuma tadi baru lepas makan Nasi Dagang.
besttt...Tadi Mama masak..lama dah tak makan...

hahaha...

Jom layan pic Nasi Dagang arif ambil dalam internet.

besttttt...

Friday, 15 July 2011

How To Put Music Dumper On Your Blog

♥.Go to Music Dumper.com.♥
♥.Search lah lagu kamu kat Search Box.♥
♥.Pilih file.♥
♥.Try cari Embed Options.♥
♥.Ada Embed Code kan kat bawah tu.♥
♥.Copy code tu.♥
♥.Log in you blog and click design.♥
♥.Click add Gadjet.♥
♥.Cari Html/Java Script at basic and click.♥
♥.Enter The Music title and paste code at the content box .♥
♥.click save.♥
♥.You Got your Music Dumper.♥

Its Fact ok...

Hai semua....apa khabar...okay ehh...

macam ni...ada fakta mengatakan bahawa...perempuan lebih ramai dari lelaki...
hehehe...yes...sebab tu la laki boleh nikah empat...ahhahaha...Gatal + Gedikk..

so its just fact...

Favourite Food For Ever After

Ahhhh.sesiiapa yang mahu tolong arif...please....arif nak makan mc-d..nak makan burger favourite arif...pleaseee...sangat memerlukannya....

sebulan dah tak makan mc-d..please sangat-sangat....
best kan....jom lihat sampai gastrik perut...hahahaha...
ok la ...mahu out dah...bye2

People Changes Babe!!

Semalam..Arif chat la dengan tuuuuttt!!!.Arif try la tegur dia..so time tegur dia....dia still marah arif
lagi.Apa la...benda lama masih kau nak mengungkit...Sebernarnya.aku tidak faham apa masalah
kau dengan aku...aku rasa aku tidak pernah buat silap dengan kau la .Aku tahu..kerana post kat Facebook
tu kan.& kerana Aku on Fb kau aku terclik notifi kau kan..pi mampoosss la ...

Dia bagi lagu ni kat Arif semalam...FUCK  la kau....benci dah ni..

lagu ni la...aissh....layan la lau korang nak...hahahha....ok la kawan semua....nak chau dah...gooodbye...

Trend Kan

Kalau korang perasan kan...banyak dah trend zaman sekarang...mula-mula yang arif perasan yang tu...


                                               ni we call  SUPRA TK

                                                                        DOMO-KUN ..



                                                                            FIXIE


itulah nak katakan trend zaman sekarang..yang arif tahu....apa yang arif katakan ni ...tiada kena mengena dengan apa apa pun ok...k la...goodbye...peace no war..

Maharaja Lawak

Okay...korang semua dh tahu kan..Sepah telah memenangi Maharaja lawak musim pertama...tadi masa dekat rumah nenek arif tengok episod terbaik...hari ni...ia tunjuk pasal nabil je...best.

korang ingat tak musim ketiga...kan time tu muzikal kan...besttttt...

jom layan lirik nya sahaja..



Buat tu, buat ni,
Itu yang aku dengar,
Tiap-tiap hari sejak aku di sini,
Waiter,cashier,cleaner, costumer
Semuanya aku 2x

Amek anak kau dari sekolah pun kerja aku,
Lepas tu nak kena hantar pulak dia pergi mengaji
Dekat kampong baru
Aku buat semua for you
Aku kerja semua for you
Aku jadi bambu for you
Oh o o o...
Nasiblah aku ini
Makan tido kerja kat sini
Kalau tak dah lama
Ku bakar kedai nie (main piano lalat sebelah tangan, angkat kaki sebelah n buat2 muka kiut gitu)
Oh ye ye...
Roslan kadir kena buang
Sebab diorang curi pencungkil gigi
Bos jahat, bos jahat
Itulah panggilan
Yang patut ku bagi 2x
Dahlah gaji aku sikit
Itupun kau tak pernah nak bagi
Ikut hati aku
Orang macam kau nie dah lama
Aku aku aku bagi kaki


Kamu ke belah (prannngggggkkkkk.... bos dia tendang dari belakang lak)

Nuffnang

Hari ni....arif search dalam google....nak kemaskan blog la konon...ehehhe...so baru ingat lupa
nak letakkan nuffnang dalam blog...yepppiieee....boleh wang if ramai  jadi my followers...please all people...jd lah followers saya.anda mampu mengubahnya..

okay...kejap lagi ada la iklan nuffnang dalam blog arif...

ok la friends...goodbye

Barbie Q

Hahahaha...mesti korang fikir apa benda "BARBIE Q"

saja ja...nak tunjuk pelik...BBQ la...tadi kat rumah my grandmother...
best la..juga...

pergi pada pukul 11.00 pagi lagi...than sampai dlm pukul 12.00...best.
 .After solat jumaat ..pergi jalan jalan dengan cousins...pusing pusing bandar...best...

Mama suruh kita buat ni la...tu la....aishh...pic x sempat ambil...

okay la...sini je la...BYe

Thursday, 14 July 2011

Empire & Allies

Zynga telah membuat game baru dalam Facebook and best la juga..game dia kita kena buat army..so..kita boleh nak invade kawan kita ke..apa ke...Thank you Zynga..thumbs up..hahaha..

FAKTA

Ni la arif jumpa dalam internet...SHIT la...If kita fikir betul betul kan...betul tak apa yang fakta tu try katakan..Even Mark Zckerberg pun sanggup makan kawan..itulah...ramai orang benci kita...

This is my first post

Okay...ni kira-kira post pertama Arif la...ok...nak introduce my self la dulu...okay...my name is ARIF AZMAN..16 years old..single...still belajar...at 2012 i am SPM candidate...okay..first the all tujuan buat blog ni becayse nak cerita pasal semua benda...& i juga akan tulis novel pendek in this blog....okay...

thats all...okay...

bye-bye..thank you okay..