Saturday, 30 July 2011

Jam Tangan...Watch....Polshorloge(Dutch)

Okay...Memang dah ada jam...tapi...dah hilang...hahaha...nak buat macam mana ....nasib nasib...

Okay hari tu hari tu dah minta dengan papa...
Papa kata ...nanti dia beli...

Okay..mahu yang ni...boleh la...boleh la...hahhaha

Ramadhan Al-Mubarak

2 hari lagi lagi...WELCOME RAMADHAN...Arif harap dapat puasa cukup....

Letihh...Nya nak puasa...Why orang happy puasa...But happy la juga....
hahaha...esok terawih....aduhhh 11 rakaat...setiap malam...then lusa puasa...7.30 baru buka...lama nya...

Tahu tak...kat US kan....Diorang puasa 12 jam...Lama gilaaa...waktu imsak pukul 3 pagi then buka pukul 9 malam...lama nya...adoiii....

Harry Potter Spells

Aguamenti:Produce A jet Of Water From The Castel's Ward..
Alohomora:Untuk membuka pintu yang terkunci
Anapneo:Spells untuk menghalang sesak nafas.
Aparecium:Membuat dakwa yang invisible timbul
Avada Kevadra:Killing Curse
Expecto Petronum:Kill The Dementors
Expelliamus:Make the wand Flying away
Incandio:Produces Fire
Obliviate:Buat orang hilang ingatan
Reducto:To expolode solid objects
Wingardium Leviosa:Levitates Objects


Itu je la yang arif tahu tentang spell harry potter...

Okayyyyy Good byeee

Sains...Science...Scientiae(Latin)

Okay...Macam ni....Sains kan cikgu arif kat sekolah tak mengajar...So arif buntu sekarang macam
mana nak belajar...tahun depan...memang kena ambil tuisyen....wajib...Mathematics & Science..

Okay...Arif belajar baru sampai bab 2:Body Cordination..

Owhh MMMMM GGGGGG....Poor Me..

Letih mahu fikir....I wish I can Score sains...

GOOOD BYEE

How To Make The Word Moving At Our Blog

Okay...Hari Ini...Arif nak ajar korang cara cara nak gerakan tulisan kat tab korang...
First...Korang Masuk Desingn....Cari Edit HTML..
Setelah korang buka...Cari code <Head>
 Copy code ni:<script language='JavaScript'>
var txt="----> Tulis apa yang korang mahu";
var kecepatan=80;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt 
txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);
segarkan=setTimeout("bergerak()",kecepatan);}bergerak();
</script>

Okay...After copy...Paste kat bawah <Head>..

P/s:Tulisan condong tu...Korang tulis la apa yang korang mahu...BTW..u Must..Expand widget template if tulis panjang sangat ayat korang tu.. 

Download

Okay....Apa khabar semua orang ...sihat ke...

Today...Arif nak ceritakan tentang download...U guys tau kan arif download kat Link ini..

Okay...Semalam download Mars need Moms..Best gak la cerita tu...
Tentang Planet Marikh Memerlukan seorang ibu for...Tengok la sendiri...Okay...Now...Arif nak kemaskinikan
blog...Best hahahaha

Friday, 29 July 2011

PC FAIR

Okay...Macam ni Story Nya...
Time tu Arif Pergi ke PC FAIR..Papa Kejutkan Arif Awal gilaaaaa...

Dia kejut pukul 9 lebih..suruh pergi mandi....Mak oiii....Mata memang sepet lagi time tu...
Malam jumaat tu dah la tidur pukul 4...mengantuk gila...

Okay...Back to the stoory...

Sampai saja kat PC FaiR..Masuk dalam tu....Banyak gilaa orang...biar pun baru saja buka...hahaha...

Then sampai la satu tempat...Tak boleh cakap tempat apa...

Kira dia tu nak promote Arif la...SO dia Cakap Macam ni...

Orang itu:Adik...muka adik handsome macam laptop...Tak nak tengookk ke dulu....
Arif: What..My Face Handsome like laptop...


heiii...Bro...nak puji pun berpada-pada la....Gila punya salesman....

Still In My Mind

Korang ingat lagi tak pasal ini..Link...Masih dalam ingatan Arif derr...Arif jadi fikir 18SX ...Ya Allah
Kuatkan lah Iman Hamba mu yang lemah ini...

Nama Perempuan tu secret...Cannot tell anyone...
Age..Teka la..hahahahaha...
Perangai:Mana lah arif  tahu sangat yang Arif tahu la.....Perempuan tu seorang yang pendiam sikit..

Okay....perkara yang lepas...Lepaskan lah...Now I want to Study...Next year SPM...

Banyak lagi perlu perbaiki...

...Papa..Arif nak tuisyen...Sains...Sejarah...B.Malaysia...B.Inggeris....Mathematics....

I hope...I Got 9A...

P/S: USAHA ESCALATOR KEJAYAAN..

Sekali Lagi

Assalamualaikum...

Ni arif nak share sikit pasal movie David Teo yang baru..SEKALI LAGI..
Baru je lepas tengok...Best...Cerita nya memang best....

Memang lawak
 Nak tengok ke....Download la...Hahahahaha,...


Gurau je la....Search La dalam Youtube...Ada punya...Okay la...SAmpai sini sahaja la

                                                       Good Bye

Thursday, 28 July 2011

Malaysia vs Singapore

OKay....Korang semua dah tahu kan score time full time tadi...1-1(Agregate 4-6)..
Nasib la...Dah nak buat macam mana lagi kan...tak apa ..lain kali ada pula rezeki kita

By The Way...Thank you to 2 orang yang berjasa ini...

Khairul Fahmi Che Mat
(Apek)
Safee Sali


& The Other one is:

Yang ni...Tak Payah Cakap la memang terer...ahahaha....okay la Goood bye....                                

Dap Downloader memang style...

Macam ni..Hari ni Arif Download dua movie...
Harry Potter & The Deathly Hallows Part2 (TS)
I Am Number Four (Bluray)..

Dua dua memang best...Okay la....thats all

Larian Amal (Jogathon) (3)

Okay...saja je..cerita ni memang memalukan...

macam ni...Arif ajak la kawan pergi tandas kan
so..kawan arif tu pakai baju hijau....After pergi tandas tu....jalan la ...Then arif pun berpaling ke padang...time tu ada orang main bola....

Then nak la ajak kawan arif tengok orang main bola...So...pergi pegang bahu dia...
nak buat kan ceritakan...Arif pergi pegang bahu perempuan...malu gilaaaaaaa....kawan dia tu menjerit...(Tak Kuat)...hahahha...Budak tu senyap je....(sambil suka...)..
Tak segaja okay....maklum la...Arif tinggi & budakk tu rendah la juga...

Kawan arif gelak....Aishhh...bukan nak tolong...

budak yang arif pegang bahu tu...budak yang arif lama dah mahu MENGADJUST...hahahaha...okay...

SAMPAI sini sahaja ya,......buh bye...

Larian Amal (Jogathon) (2)

Okay time sampai tu...terus pergi cari air...hahahaha...Lega rasa lepas minum air..
Nak katakan la...Time mula mula minum air...Manis nak mampus..

so Arif cakap la kat kawan arif..(PEREMPUAN)...So suruh la dia try...
Dia pergi minum air yang dalam gelas arif....ahhahaha...memant terkejut...
So arif cakap la kat dia...

Me:Eh..Mu minum air aku tu
Girl:Huh...Opppsss...(dia senyum....then dia buat buat macam nak muntah...nak cover malu la...)

ahhahaaahaha...okay la...sampai sini jer la....GOOD BYE

Larian Amal (Jogathon) (1)

Okay....Sorry la dah lama tak Post..Okay...Hari ni...Semua sekolah kerajaan cuti kan...So..Sekolah arif sekolah kan...Hari ini sekolah buat larian amal...Gila...Kena lari 15 KM..SHIT..hahaha...
Okay start lari pada pukul 8.30..Time...Tak sampai halfway...Dah keletihan...Crank kaki..
Then rehat kejap..So dalam pukul 8.50 sambung balik..memang letih teramat letih..
Okay...Arif sampai kat sekolah dalam pukul 9.45..Sejam lebih lari....dapat nombor 34...hahahaha...
laju dah tu...

                                                                           

Saturday, 23 July 2011

Merlin

Macam ni...korang semua pernah tengok tak Merlin...Tadi papa tukar la Channel Diva Universal kan...
So...Time tengok tu....Mula-mula tak faham langsung...But when tengok satu episod tu...Best la juga..
Memang hari ini memang boring...Like Bruno Mars song...Hahahaha

Friday, 22 July 2011

Sad Storyy (3)

Okay...macam ni...Lepas sampai rumah mak saudara tu....Semua budak budak...Tapi nasib baik lah...Cousins Arif yang laki balik....So time sampai tu...Diorang tengah tengok Chelsea VS Malaysia...Lepas saja goal Didier Drogba...Frust gila...Malaysia kalah...uwauwauwwa....Lepas tu...masak burger...& tunggu la sampai pukul 2 pagi....Papa mari ambil...

                                                                                         To Be Continued

Sad Storyy (2)

Okay..Kira sambung yang ni la....Link..okay...Kira masa sampai tu...Kena buat kerja dah...Kena angkat 10 kerusi...Memang menyeksakan...Nasib baik ada cousins yang tolong....So lepas sahaja angkat kerusi...Rehat sebentar bersama Kit Kat TIC TAC..hahahaha...So lepas tu...masuk dalam rumah....lepas tu ...kena pergi rumah mak saudara...Kerana adik mengantuk....okay...To be Continue..Good bye...

Sad Storyy (1)

Macam ni...Kan kelmarin Arif dah cakap kat korang yang nak pergi Cameron Highland..So tahu tak...semalam
simpan dah la barang dalam bag...So masa tu time maghrib kan...Ada aunty Arif yang call...& its bad news...nenek saudara Arif meninggal dunia....Terkejut gila...so...Tak jadi la pergi...So..lepas solat saja...Pergi selalu lah rumah arwah....

Thursday, 21 July 2011

Result

Hey all...kan arif dah cakap ada mesyuarat PIBG kan....so lupa nak cakap kat korang semua...
Result Arif...okay...tahun depan Arif form 4..so ni la result Arif..
Bahasa Melayu : 75..mula mula dapat 40...cikgu silap semak..
Bahasa Inggeris: 78..
Science: 40..Tidak minat mana sains...
Mathematics: 48:Soalan susah gila..
Sejarah:58...dua markah lagi dapat la B
Perdagangan: 40...Susah susah susah

tu la markah Arif..

Nice Profile Picture (2)

Memang Evil la Profile picture ni....memang jahat gila...


Nice Profile Picture

Hahaha....try tengok profile picture perempuan ni....Sorry nama dia saya rahsia...hahahhaha....

cantik tak


PIBG

okay...hari sabtu ni kan...ada mesyuarat PIBG (Persatuan Ibu Bapa & Guru)...& lepas sahaja mesyuarat tu...Bagi result Exam baru ni...OMG...Nasib baik papa tidak mahu pergi...hahaha....Cikgu akan bagi result hari isnin...because hari ahad tak hadir...Why...Nak pergi bercuti la juga...hahaha...Okay la...good bye...

Saturday, 16 July 2011

Nisfu Syaaban

Malam ni tepat pada pukul 12.00 am...Nisfu Syaaban la...



Nisfu Syaaban (Nisf bermaksud separuh) adalah peristiwa hari ke-15 dalam bulan Syaaban tahun Hijrah. Umat Islam mempercayai yang pada malam Nisfu Syaaban, amalan akan dibawa naik oleh Malaikat untuk ditukar dengan lembaran amalan yang baru setelah setahun berlalu. Pengertian am Nisfu Syaaban dalambahasa Arab bererti setengah. Nisfu Syaaban bererti setengah bulan Syaaban. Malam Nisfu Syaaban adalah malam lima-belas Syaaban iaitu siangnya empat-belas haribulan Syaaban.
Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul Qadar. Saiyidatina Aisyah r.a. meriwayatkan bahawa Nabi S.A.W tidak tidur pada malam itu sebagaimana yang tersebut dalam sebuah Hadis yangg diriwayatkan oleh Imam Al-Baihaqi r.a:
Rasulullah S.A.W telah bangun pada malam (Nisfu Syaaban) dan bersembahyang dan sungguh lama sujudnya sehingga aku fikir beliau telah wafat. Apabila aku melihat demikian aku mencuit ibu jari kaki Baginda S.A.W dan bergerak. Kemudian aku kembali dan aku dengar Baginda S.A.W berkata dalam sujudnya, “Ya Allah aku pohonkan kemaafanMu daripada apa yang akan diturunkan dan aku pohonkan keredhaanMu daripada kemurkaanMu dan aku berlindung kepadaMu daripadaMu. Aku tidak dapat menghitung pujian terhadapMu seperti kamu memuji diriMu sendiri.”
Setelah Baginda S.A.W selesai sembahyang, Baginda berkata kepada Saiyidatina Aisyah r.a. “Malam ini adalan malam Nisfu Syaaban. Sesungguhnya Allah Azzawajjala telah datang kepada hambanya pada malam Nisfu Syaaban dan memberi keampunan kepada mereka yang beristighfar, memberi rahmat ke atas mereka yang memberi rahmat (membuat amal makhruf dan nafi munkar) dan melambatkan rahmat dan keampunan terhadap orang-orang yang dengki.”
Hari Nisfu Syaaban adalah hari dimana buku catatan amalan kita selama setahun diangkat ke langit dan diganti dengan buku catatan yang baru. Catatan pertama yang akan dicatatkan dibuku yang baru akan bermula sebaik sahaja masuk waktu Maghrib (waktu senja), (15 Syaaban bermula pada 14 haribulan Syaaban sebaik sahaja masuk waktu Solat Maghrib)

Nabi Muhammad s.a.w. menggalakkan umatnya untuk bangun malam dan berjaga serta beriktikaf sepanjang malam kerana tidak mahu amalan diangkat dalam keadaan tidur atau lalai.

Ini Arif Ambil Dalam Wiki..

Memang Pelik La Manusia Zaman Sekarang

Macam ni..Tadi Arif on FB kan...lucu la...ramai gilaa. orang tulis ayat ayat jiwang karat..
hahaha...lucu la... banyak jenis la ada...

Ada satu guyss tu...dia post macam ni...
Perhatian kepada semua gadis yang single.siapa rasa anda or member anda ni berkulit putih,bertudung,
badan kecil,Umur 18-21 tahun..Kerja or study tidak kesah..dan baik orangnya...sesiapa yang rasa anda macam itu...Nak Boyfriends...sila inbox saya..

First sekali...ayat ni arif dah ubah...Because dia tulis bahasa mat rempitt derr...Takut korang tak faham...
Second..Dia ni jenis memilih la...contoh :siapa rasa anda or member anda ni berkulit putih,,,tak cantik ke perempuan berkulit gelap....ape la...kesian la kat perempuan berkulit gelap...semua orang tuhan buat sama jer taraf nya derr...& semua cantik okay..

okay la goodbye

Its Fact Again..

Hai...Apa khbar..
Macam ni...Arif ada la baca dalam internet..Ada orang katakan...Selepas kita solat kan..
Kita akan rasa sungguh tenang...& its true...

Ada la hari tu Arif rasa sangat stress...owww...so..Time tu arif belum lagi solat Asar..
So pergi la solat..oww...After solat tu kan rasa sungguh tenang...

And kita sudah tahu bahawa solat ni penting...
buatlah ibadah...sedarlah anda....dunia sekarang adalah dunia akhir zaman...

Okay la...Nampaknya sampai sini la post ni okay....Gooddbyeeee...<3

Pancake

Tadi....lepas isyak tadi arif buat pancake okay.best gilaa...lama dh tak makan pancake.tadi buat besar gila..hahahaha.kenyang sampai..nak muntah...hahaha....makan dengan Jem Coklat..best..

Tengok...percaya tak...pancake arif sebesar ni...
sakit sampai perutt arif...hahahaha....best...okay la arif chow dulu...buh bye bye..hahahaha

Milkshake with milk & vanilla ice cream

Okay...malam ni la...arif nak try buat Milkshake...
sejak minum hari tu kat Mc D...wow!!!...nak lagi...

memang sedap ooowww....sebenarnya nak try tambah oreo...tapi...oreo tiada...so ice cream
&milk only...hahaha...kesian kat arif...

okay...malam ni kalau rajin arif buat la...memang la mama marah....tapi arif ni macam orang mengandung la....

tak kira...nak buat malam ni...lepas tu makan dengan Pancake...wow...best terr....

Malaysia vs Liverpool..

Okay..ni post time ni arif post time first half baru habis...so post la kejap..

ahahhaha...tadi dh 1-1 dah...oh yeah...
i liverpool lose..
for liverpool....go walk alone..& don't come back to malaysia..
for Machester United...please come again..

Nasi Dagang

Okay...fisrt sekali...arif bukan orang Terengganu.
Cuma tadi baru lepas makan Nasi Dagang.
besttt...Tadi Mama masak..lama dah tak makan...

hahaha...

Jom layan pic Nasi Dagang arif ambil dalam internet.

besttttt...

Friday, 15 July 2011

How To Put Music Dumper On Your Blog

♥.Go to Music Dumper.com.♥
♥.Search lah lagu kamu kat Search Box.♥
♥.Pilih file.♥
♥.Try cari Embed Options.♥
♥.Ada Embed Code kan kat bawah tu.♥
♥.Copy code tu.♥
♥.Log in you blog and click design.♥
♥.Click add Gadjet.♥
♥.Cari Html/Java Script at basic and click.♥
♥.Enter The Music title and paste code at the content box .♥
♥.click save.♥
♥.You Got your Music Dumper.♥

Its Fact ok...

Hai semua....apa khabar...okay ehh...

macam ni...ada fakta mengatakan bahawa...perempuan lebih ramai dari lelaki...
hehehe...yes...sebab tu la laki boleh nikah empat...ahhahaha...Gatal + Gedikk..

so its just fact...

Favourite Food For Ever After

Ahhhh.sesiiapa yang mahu tolong arif...please....arif nak makan mc-d..nak makan burger favourite arif...pleaseee...sangat memerlukannya....

sebulan dah tak makan mc-d..please sangat-sangat....
best kan....jom lihat sampai gastrik perut...hahahaha...
ok la ...mahu out dah...bye2

People Changes Babe!!

Semalam..Arif chat la dengan tuuuuttt!!!.Arif try la tegur dia..so time tegur dia....dia still marah arif
lagi.Apa la...benda lama masih kau nak mengungkit...Sebernarnya.aku tidak faham apa masalah
kau dengan aku...aku rasa aku tidak pernah buat silap dengan kau la .Aku tahu..kerana post kat Facebook
tu kan.& kerana Aku on Fb kau aku terclik notifi kau kan..pi mampoosss la ...

Dia bagi lagu ni kat Arif semalam...FUCK  la kau....benci dah ni..

lagu ni la...aissh....layan la lau korang nak...hahahha....ok la kawan semua....nak chau dah...gooodbye...

Trend Kan

Kalau korang perasan kan...banyak dah trend zaman sekarang...mula-mula yang arif perasan yang tu...


                                               ni we call  SUPRA TK

                                                                        DOMO-KUN ..



                                                                            FIXIE


itulah nak katakan trend zaman sekarang..yang arif tahu....apa yang arif katakan ni ...tiada kena mengena dengan apa apa pun ok...k la...goodbye...peace no war..

Maharaja Lawak

Okay...korang semua dh tahu kan..Sepah telah memenangi Maharaja lawak musim pertama...tadi masa dekat rumah nenek arif tengok episod terbaik...hari ni...ia tunjuk pasal nabil je...best.

korang ingat tak musim ketiga...kan time tu muzikal kan...besttttt...

jom layan lirik nya sahaja..



Buat tu, buat ni,
Itu yang aku dengar,
Tiap-tiap hari sejak aku di sini,
Waiter,cashier,cleaner, costumer
Semuanya aku 2x

Amek anak kau dari sekolah pun kerja aku,
Lepas tu nak kena hantar pulak dia pergi mengaji
Dekat kampong baru
Aku buat semua for you
Aku kerja semua for you
Aku jadi bambu for you
Oh o o o...
Nasiblah aku ini
Makan tido kerja kat sini
Kalau tak dah lama
Ku bakar kedai nie (main piano lalat sebelah tangan, angkat kaki sebelah n buat2 muka kiut gitu)
Oh ye ye...
Roslan kadir kena buang
Sebab diorang curi pencungkil gigi
Bos jahat, bos jahat
Itulah panggilan
Yang patut ku bagi 2x
Dahlah gaji aku sikit
Itupun kau tak pernah nak bagi
Ikut hati aku
Orang macam kau nie dah lama
Aku aku aku bagi kaki


Kamu ke belah (prannngggggkkkkk.... bos dia tendang dari belakang lak)

Nuffnang

Hari ni....arif search dalam google....nak kemaskan blog la konon...ehehhe...so baru ingat lupa
nak letakkan nuffnang dalam blog...yepppiieee....boleh wang if ramai  jadi my followers...please all people...jd lah followers saya.anda mampu mengubahnya..

okay...kejap lagi ada la iklan nuffnang dalam blog arif...

ok la friends...goodbye

Barbie Q

Hahahaha...mesti korang fikir apa benda "BARBIE Q"

saja ja...nak tunjuk pelik...BBQ la...tadi kat rumah my grandmother...
best la..juga...

pergi pada pukul 11.00 pagi lagi...than sampai dlm pukul 12.00...best.
 .After solat jumaat ..pergi jalan jalan dengan cousins...pusing pusing bandar...best...

Mama suruh kita buat ni la...tu la....aishh...pic x sempat ambil...

okay la...sini je la...BYe

Thursday, 14 July 2011

Empire & Allies

Zynga telah membuat game baru dalam Facebook and best la juga..game dia kita kena buat army..so..kita boleh nak invade kawan kita ke..apa ke...Thank you Zynga..thumbs up..hahaha..

FAKTA

Ni la arif jumpa dalam internet...SHIT la...If kita fikir betul betul kan...betul tak apa yang fakta tu try katakan..Even Mark Zckerberg pun sanggup makan kawan..itulah...ramai orang benci kita...

This is my first post

Okay...ni kira-kira post pertama Arif la...ok...nak introduce my self la dulu...okay...my name is ARIF AZMAN..16 years old..single...still belajar...at 2012 i am SPM candidate...okay..first the all tujuan buat blog ni becayse nak cerita pasal semua benda...& i juga akan tulis novel pendek in this blog....okay...

thats all...okay...

bye-bye..thank you okay..